Oorsuizen
een
hinderlijk
geluid

 

 

Wat is Tinnitus?

Tinnitus in de volksmond ook wel oorsuizen genoemd is een veel voorkomend fenomeen. Iedereen heeft wel eens last van een piep in zijn/haar oor na een feestje of een piep die zomaar ontstaat en na korte tijd weer verdwijnt. Wanneer je last hebt van tinnitus blijft deze piep constant hoorbaar en dit kan je dagelijks leven enorm beïnvloeden. De intensiteit van tinnitus varieert en kan met de tijd veranderen van een achtergrondgeluid in een rustige omgeving tot zo luid dat het extern geluid overstemt. Naar schatting hebben 1 miljoen mensen in Nederland last van een vorm van oorsuizen.

Hoe kan Tinnitus behandeld worden?

Op dit moment is er geen specifieke medische behandeling die tinnitus geneest. Er zijn meerdere behandelmethodes beschikbaar en deze zijn gericht op het verlichten van de symptomen om tinnitus minder hinderlijk te maken. Een van deze methodes heet maskeren van tinnitus, dit is een methode die Kees Horen u kan bieden. Samen gaan we op zoek naar de intensiteit van uw tinnitus zodat we deze kunnen maskeren met tegengeluid. Dit geluid kan een ruis zijn maar ook zijn er mogelijkheden om zelf geluiden in te stellen naar wens. Velen gingen u voor en hebben een positief resultaat behaald met deze methode.

Wist u overigens dat 80% van de personen die last hebben van tinnitus ook gehoorverlies hebben? Door het dragen van hoortoestellen wordt luisteren minder vermoeiend en kan dit verlichting geven voor de tinnitus.

Is uw interesse gewekt en wilt u vrijblijvend een tinnitusmaskeerder proberen neem dan contact met ons op.

klik hier om direct een afspraak te maken of een vraag te stellen.

9 april 2016 organiseerde wij een Tinnitus College. Rene van der Wilk - Psycholoog en gespecialiseerd in Tinnitus, Corné de Man - product specialist van Phonak Ruismaskeerders,Trudi Duin- Ademhalings- en ontspanningsoefeningen en Kees Horen vertelde wat Tinnitus is en welke mogelijke behandelingen er zijn. Naar aanleiding van deze dag nodigen wij mensen bij ons uit die een proef willen starten met de ruismaskeerders. Wilt u meer informatie over de ruismaskeerder en of de presentaties van zaterdag 9 april ontvangen dan kunt u via onderstaande link contact met ons opnemen.

Aanmelden voor een proef met ruismaskeerders en ja ik ontvang graag de handouts van de presentaties.

Boeken/cd's:
Eerste hulp bij Oorsuizen - Olav Wagenaar
101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen - Nic van Son
Cd: Zo kllinkt tinnitus (nvvs)